Voorpagina van De Gouden Tip

 

De Gouden Tip is verkrijgbaar via de boekhandel, internet of direct bij het Willehalm Instituut via BoekenRoute. De oorspronkelijke Servische editie van de Uitgeverij L'Atelier de la Liberte (ISBN 978-90-74724-08-1) is verkrijgbaar via het Instituut op pdf bestand. Binnenkort verschijnt de Engelse vertaling..

 

IRIS en Slobodan (Achterflap)In haar autobiografie De verzoening beschrijft Hank Heijn een ontmoeting met een zekere Karate Bob (Slobodan Mitric) die een ‘gouden tip’ beweerde te hebben over de ontvoering in september 1987 van haar echtgenoot Gerrit Jan Heijn. Dit bleek volgens de weduwe echter niets meer te zijn dan de verbeelding van deze als "killer" en "verkrachter" bekende figuur.
Deze werkelijkheidsroman beschrijft historische gebeurtenissen vanaf een jaar vóór het rampzalige moment dat de multimiljonair Gerrit Jan Heijn op brute wijze ontvoerd en vermoord werd tot eind september 1987. Eind 1986 zijn duistere elementen binnen de Nederlandse geheime diensten bezig een staatsgreep voor te bereiden en topleden van de onderwereld in te huren om kroonprins Willem Alexander te ontvoeren en 100 miljoen gulden van het Koninkrijk der Nederlanden af te dwingen. Een van de samenzweerders was een luchtvaart- en elektro-ingenieur, die uit zijn functie ontslagen was …
Contra-inlichtingendiensten van het Koninkrijk der Nederlanden met hulp van Reserve Police International speciaal agent, een zekere privédetective Dr. Troublemaker, slaagden er echter in de samenzweerders op te sporen. Korte en snelle acties volgden elkaar op, die bijna alle samenzweerders van de aardbol deden verdwijnen.
De overgebleven bendeleden besluiten nu ter dekking van hun onkosten een miljonair te ontvoeren en vermoorden…
De Nederlandse overheid is door het uitgebreide undercoverwerk van Dr. Troublemaker volledig op de hoogte gesteld van de plannen van de samenzweerders. Meteen na zijn ontvoering zal het slachtoffer worden gedwongen om tot twintig te tellen, wat op een bandrecorder opgenomen zal worden. Daarna zullen de ontvoerders zijn pink afsnijden, hem vermoorden en begraven. Vervolgens zal de bende een losgeld van 10 miljoen gulden in twee achtereenvolgende betalingen eisen; beide keren de helft in diamanten en de andere helft in verschillende valuta. Zodra de familie Heijn om een tastbaar bewijs zal vragen of het slachtoffer nog in leven is, zullen de ontvoerders het bandje opsturen. Wanneer om een foto van de ontvoerde gevraagd wordt met de laatste editie van De Telegraaf in zijn hand, zullen de ontvoerders de afgesneden vinger sturen. Vanaf het moment dat de eerste betaling geleverd wordt, zal van de bende niets meer vernomen worden.
Lees deze “ontroerende en huiveringwekkende, historische spionagethriller” (proeflezer Ton Majoor) met zijn vele verrassende vertellagen en verbluffende, zelfs hilarische wendingen en oordeel zelf of dit echt DE GOUDEN TIP is.

Dit aan wijlen Iris Mitric-de Vries opgedragen en rijk geïllustreerde boek wordt voorafgegaan door een open brief van Slobodan Mitric aan Mevr. Hank Heijn, een verantwoording en oproep door de uitgever en een samenvatting en lijst van de voornaamste dramatis personae. Het wordt afgesloten met een vierdelig nawoord en 11 bijlagen, waaronder een chronologische levensbeschrijving van de auteur en een open brief aan Koningin Beatrix, beide ook met nieuwe feiten.

goudentipbarcodeISBN 978-90-73932-11-1
NUR 402, 331, 338 (waar gebeurde verhalen, detective, spionageroman) 512 blz., €24.50
Uitgeverij Willehalm Instituut, Amsterdam
www.willehalm.nl