Curriculum Vitea Slobodan Radojev Mitric

 

1948: Op 1 maart geboren in Vojvodina in Noord-Servië

1965: Schrijft toneelstuk De kleine zakkenroller) en dichtbundel De opa van mijn opa zwarte Karmatovic (in beslag genomen door de Joegoslavische  centrale inlichtingen- en veiligheidsdienst UDBA).

1968: Karate- en jiu-jitsutrainer van de contra-inlichtingendienst CBOB en Amerikaanse mariniers in Belgrado. 

1969: Karatetrainer van de West-Duitse en Zwitserse geheime diensten.

1970: Karatetrainer van de Noorse Koninklijke Garde, het Noorse nationale Karateteam en de inlichtingendienst van de NAVO (SION) in Oslo.

1970: MI6 en CIA in Oslo maken een karatefilm van Slobodan Mitric

1971: Karatetrainer van de Zweedse inlichtingendiensten SEPO en IB en van de Stockholm karateclub en militaire academie in Uppsala; ontwapent in Zweden de Kroatische geheimagent en vliegtuigkaper Tomislav Rebrina.

1972: Gearresteerd voor tientallen zware mishandelingen van terroristen en de vermeende verkrachting van een aantal Zweedse vrouwen; schrijft de roman De onderwereld van Belgrado (in beslag genomen door de geheime dienst van Joegoslavië, SDB); benoemd tot hoofd van afd. speciale operaties van Reserve Police-International (RPI) voor de Benelux en Scandinavië.

1973: Ontsnapt in Zweden aan liquidatie door de Joegoslavische geheime dienst (SDB); aanslag door de SDB in Belgrado door en twintigtal geheimagenten; weigert de staatsliquidatie van de secretaris-generaal van de Marxistisch-leninistische partij van Joegoslavië en tevens hoofd van de KGB voor Europa, de Montenegrijnse emigrant Dapsevic in Brussel uit te voeren; bij een schietpartij vinden drie Joegoslaven in Amsterdam de dood.

1974: Veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf wegens vermeende drievoudige doodslag.

1976: Schrijft “Moordmachine van Belgrado” (in beslag genomen door de CIA).

1979: Publicatie in Servisch in tien afleveringen onder de naam Zoran Jovanovic van “Bekentenissen van  een ontgoochelde spion” in het uit Londen opererende Joegoslavische politiek-culturele tijdschrift Nasa Rec 

1979: Overgeplaatst naar de gevangenis in Veenhuizen.

1981: Publiceert Het grote karateboek van Karate Bob; maakt de karatefilm “De Karate Bob”; wordt directeur en hoofdredacteur van tijdschrift Karate Europa; overhandigt een lijst van 100 dubbelagenten aan VS-ambassadeur Paul Bremer in Den Haag.

1982: Mede-eigenaar en directeur van tientallen winkels voor sportartikelen in de Benelux met hoofdkantoor in St. Willibrord; mede-eigenaar en directeur van fabriek voor sportmachines Adonis in Tilburg; benoemd tot directeur Nederland van Reserve Police-International in Tucson, Arizona; schrijft in het Servisch de driedelige "science-fiction" thriller Operation Twins (in beslag genomen door de CIA); publiceert Geheim-agent van Tito en Tito’s moordmachine; overgebracht naar een isoleercel in Rotterdam

1983: Veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor tientallen vermeende verkrachtingen van Nederlandse prostituees.

1984: Publiceert toneelstuk Bijbel van de man zonder geloof dat in de gevangenis wordt opgevoerd; waarschuwt de Nederlandse regering vanuit de gevangenis voor de verkoop van gestolen plutonium en uranium; overgeplaatst naar gevangenissen in Haarlem en Leeuwarden; benoemd tot voorzitter van de “Bond van buitenlandse gedetineerden op Nederland grondgebied”.

1985: Benoemd onder de naam Milos O. Vojinovic tot hoofdredacteur van het politieke emigrantenmaandblad in de VS  Srpski Glasni (De stem van Servië); publiceert Nederland’s maffia (in beslag genomen). 

1986: Schrijft op verzoek van de Amerikaanse regering, Ronald Reagan, Henri Kissinger, Bob Dole, Philip Crane e.a. een topsecret memorandum: Hoe de Koude Oorlog te beëindigen en West-Europa te bevrijden van het communistische juk. Wordt aangenomen.

1986: Waarschuwt voor aanslagen met vliegtuigen op New York en Washington; de Engelse vertaling van Operation Twins wordt in beslag genomen door de CIA; de geplande verfilming ervan gaat niet door; ontslagen uit de gevangenis; voorkomt uitzetting naar Joegoslavië door een kort geding (alle verzoeken nadien om een verblijfsvergunning in Nederland worden afgewezen); ontvangt eredoctoraat in de rechten van het Arizona College of Police Science in Tucson, Arizona; benoemd tot directeur Europa van Reserve Police-International en World Atomic Contra-Espionage (WACE).

1987: Waarschuwt voor de ontvoering en dood van de kroonprins der Nederlanden en Gerrit Jan Heijn;

1987: Veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf voor drie vermeende verkrachtingen van twee vrouwen en een man.

1988: Maakt een reeks schilderijen over de slag bij Kosovo in 1389, en tientallen iconen; benoemd tot voorzitter van de Servische commissie voor mensenrechten voor de Benelux en Scandinavië.

1989: Publiceert een poëtisch toneelstuk De slag bij Kosovo.

1990: Schrijft weer op verzoek van de Amerikaanse regering een topsecret memorandum Hoe het Joegoslavische volk van het communistische juk te bevrijden. Alleen voor Servië eist Slobodan Mitric een voorschot van een miljard en zevenhonderd miljoen US dollar. Wordt geweigerd; Begint vanuit Amsterdam een drietalig tijdschrift The Serbian Army/L’armée Serbe.

1991: Begint samen met de vrije Nederlandse kunstenares Iris de Vries een  tijdschrift L'Atelier de la Liberté.

1992: Trouwt met Iris de Vries; weigert aanbod van de Nederlandse regering, die hem een diplomatisch paspoort had gegeven om samen met de Inlichtingendienst Buitenland  (IDB) een KGB-directeur  in Moskou te liquideren.

1993: Benoemd tot wereld directeur van Reserve Police-International door generaal b.d. Raymond J. Healey; benoemd tot minister van Defensie van de vrije staat Servië; zijn vrouw Iris de Vries weigert haar benoeming tot wereld voorzitter van De Anti-marxistische Internationale te aanvaarden.

1999: Publiceert Operacija blizanci  (Operation Twins deel 1) in het Servisch in Amsterdam.

2000: Begint, meestal samen met zijn vrouw Iris, aan een aantal videofilms: o.a. De artiest Robert Jan Kelder, Amsterdam Jazz, De Schaapsherder, De terugkeer van Karate Bob (Karatefilm), De Regisseur Erik de Vries, Toverbal van Hans Snoek, Erik en Hans, Klacht van Iris de Vries, Hare Krishna, Violette en Sarah à Paris, Iris a Paris, Gay Pride 2000.

2005: Publiceert nieuwe Engelse vertaling van Operation Twins deel I

2006: Publiceert nieuwe Engelse deelvertaling van Operation Twins deel II; voorkomt dreigende uitzetting uit Nederland na de dood van zijn vrouw Iris de Vries; bewerkt en publiceert een boek De boulevard van gemiste kansen van zijn wijlen vrouw.

2007: Publiceert een tweede boek Liberty of the Press van Iris de Vries. 

2008: Na De gouden tip bezig met een nieuwe spionagethriller die de samenleving zal laten sidderen. Is voor dit waargebeurde verhaal al gecontracteerd door een anonieme uitgever (titel is nog geheim).

 

 

Noot: Reserve Police Internationaal (RPI) werd, zoals het volgende document aantoont, als corporatie op 10/11 mei 1982 in Tucson, Arizona officieel geregistreerd, tot dat op 3 september 1994 haar status werd ingetrokken (“Revoked File Annual Report”). Dit laatste gebeurde op uitdrukkelijk verzoek van de Nederlandse staat. Als gevolg daarvan werd de RPI niet opgeheven, maar verplaatste de nieuwe directeur haar zetel naar een ander, hier niet nader genoemd land in West-Europa.

 

History Corporate Inquiry

File Number:  -0508157-5

Corp. Name: RESERVE POLICE INTERNATIONAL

 

Domestic Address

4771 S GOLDENROD DR

TUCSON ,  AZ  85730

 

Statutory Agent Information

Agent Name:  RAYMOND HEALEY

Agent Address:

4771 S GOLDENROD DR

TUCSON,  AZ  85730

Agent Status: APPOINTED 03/07/1983

Agent Last Updated: 

 

Additional Corporate Information

Business Type:

Corporation Type: NON-PROFIT

Incorporation Date: 10/05/1982

Corporate Life Period: PERPETUAL

Domicile: ARIZONA

County: PIMA

Approval Date: 10/12/1982

Original Publish Date: 11/12/1982

Status: REVOKED-FILE ANNUAL REPORT

Status Date: 03/10/1994